Австрийската столица Виена бе обявена за най-добрият град за живеене в

...
Австрийската столица Виена бе обявена за най-добрият град за живеене в
Коментари Харесай

Виена е най-добрият град за живеене

Австрийската столица Виена бе оповестена за най-хубавият град за живеене в света. Това демонстрираха резултатите от годишен отчет на Economist, оповестен в четвъртък.

Украинската столица Киев не беше включена тази година поради войната.  В същото време, съветските градове Москва и Санкт Петербург паднаха надолу в класацията поради " цензура " и въздействието на западните наказания.

Виена сграбчи първото място от Окланд, който падна на 34-то място поради рестриктивните мерки на пандемията на ковид.

" Виена, която падна до 12-о място в нашата ранглиста при започване на 2021 година, защото музеите и заведенията за хранене ѝ бяха затворени, в този момент се върна преди всичко - позицията, която заемаше през 2018 и 2019 година ", се споделя в известието. Стабилността и положителната инфраструктура са главните прерогативи на града за жителите му, подкрепени от положително опазване на здравето и доста благоприятни условия за просвета и развлечение. "

Европа може да се похвали с шест от първите 10 града.

След австрийската столица се наредиха датската столица Копенхаген и швейцарският Цюрих. Другият швейцарски град Женева е шести, немският Франкфурт на седми, а холандският Амстердам - ​​девети.

Канада също се показва добре. Калгари се нареди на обща трета позиция, следван от Ванкувър на пето място и Торонто на осмо.

Японската Осака и австралийският Мелбърн си поделиха десетото място.

Столицата на Франция Париж зае 19-то място, с 23 места нагоре от предходната година.

Белгийската столица Брюксел е 24-та, тъкмо след канадския Монреал.

Столицата на Обединеното кралство Лондон е 33-ият най-годен за живеене град в света, до момента в който испанските Барселона и Мадрид бяха надлежно 35-и и 43-ти.

Италианският Милано се класира на 49 място, американският град Ню Йорк на 51, а китайският Пекин - на 71-о място.

Столицата на Ливан Бейрут, която беше опустошена от детонация в пристанището през 2020 година и се бори с осакатяваща финансова рецесия, не беше включена в класацията на бизнес дестинациите.

Други градове в Източна Европа бяха счетени за по-малко постоянни след " нараснало дипломатическо напрежение " заради войната в Украйна.

Столицата на раздрана от войната Сирия, Дамаск, резервира мястото си на минимум приспособен за живеене град на планетата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР